ADAKAH Anda Mencari Penapis Air Beralkali Bermineral Dengan Kemudahan Air Panas & Sejuk yang Mampu Milik di Rumah Anda? 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Tahukah Anda, air paip kita sekarang mengandungi “7K”

1. Karat   2. Kimia   3. Keladak   4. Klorin

5. Kuman 6. Keroh 7. Kotoran Bahan Buangan

Jadi, apakah cara terbaik untuk mendapat air minuman yang bersih?

1. Air Masak

Air paip yang dimasak sehingga betul-betul mendidih akan membunuh Bakteria seperti E.Coli, Salmonella, Vibrio Cholerae dan Virus seperti Hepatitis A , Protozoa. Tetapi, oleh kerana air paip kita dirawat dengan Klorin dan mengandungi bermacam jenis bahan kimia, air yang dimasak ini sebenarnya tidaklah betul-betul selamat untuk kita.

 Bahan-bahan kimia dan logam-logam berat yang terkandung dalam air paip tidak akan hilang apabila dididih. Jadi bahan-bahan kimia ini akan masuk sekali ke dalam badan kita apabila kita minum air masak. Contoh mudah adalah cuba kita panaskan air serta beberapa cebis plastik sehingga 100 darjah celcius. Hasilnya, bakterinya akan mati, tapi plastik itu tetap akan ada disitu dan tidak hilang.

Kesan Klorin pula adalah, ia akan bergabung dengan bahan organik dalam air dan dalam badan kita dan membentuk “Disinfection By-Products” (DBPs) seperti “Trihalomethanes” (TTHM). DBPs ini 10,000 kali ganda lebih merbahaya dari Klorin. Ia terbukti boleh menyebabkan KANSER.

 

 2.Menggunakan Penapis Air

 

 

 

 

 

 

Menggunakan penapis air adalah pilihan yang bijak untuk mendapatkan air minuman yang bersih. Terdapat beberapa jenis penapis air yang dapat menapis mendapan bahan bahaya dan kotoran di dalam air tetapi gagal untuk menyingkirkan logam berat mahupun bakteria. Manakala penapis air yang mampu menapis mendapan dan bahan berat pula turut menapis mineral yang diperlukan tubuh badan manusia. 

 

 

 

Jenis Sistem Penapisan Semasa

1. Sistem Penapis R.O Filter (Reverse Osmosis)

Mesin Penapis Air R.O untuk kegunaan peribadi mula dipopularkan sekitar 1980-an. Ketika itu teknologi ini di anggap yang terbaik kerana air tapisan hasil proses reverse osmosis ini bebas dari bahan kimia/logam berat pepejal dan 99% bebas dari Bakteria dan kuman. Tetapi ketika itu mereka juga sedar yang air reverse osmosis ini mempunyai beberapa kelemahan besar seperti :

Selain bebas dari bahan Kimia dan Bakteria, proses reverse osmosis turut menyingkirkan semua mineral yang baik untuk kita di dalam air tersebut.

Air R.O termasuk dalam golongan “air mati” yang sudah tiada “roh” lagi serta tidak mempunyai sifat terapi merawat yang ada pada air hidup.

Air R.O juga tidak boleh disimpan dalam botol plastik dan dibiarkan untuk jangka masa yang lama kerana ia akan menyerap karbon dioksida dari bahan petroleum botol plastik itu dan merbahaya untuk diminum. Ia hanya sesuai disimpan dalam botol kaca.

Disebabkan molekul Air R.O dipecahkan dan diasingkan dari segala bahan kimia,bakteria dan minerals, Air R.O yang masuk ke dalam badan kita ini adalah Bersifat Asid. Maka ia akan menyerap mineral-mineral baik di dalam badan kita yang kemudiannya disingkirkan sebagai bahan buangan kita.

Membran penapis R.O yang digunakan dalam filter R.O adalah sangat halus iaitu 0.0001 micron. Disebabkan tekanan yang tinggi diperlukan untuk menolak air melalui membran ini, membran ini mudah koyak. Apabila ia koyak ; bakteria,kuman dan logam berat akan dapat menembusi penapis R.O ini.

Proses penapisan reverse osmosis ini membazir air.

Secara mudahnya, Tiga Gelas air paip diperlukan untuk menghasilkan Satu Gelas air R.O.

Walaupun terdapat banyak kekurangannya, ramai yang terpaksa memilih penapis R.O ini kerana ia merupakan pilihan yang terbaik untuk mereka ketika itu.

2. Ultra Filter

Hasil kajian para scientist kemudiannya menjumpai teknologi Ultra Filter. Ultra Filter ini terdiri daripada beribu-ribu membran fiber halus bersaiz sekitar 0.01 mikron yang akan menapis air yang melaluinya.
Konsepnya adalah sama seperti mana tisu tumbuhan menyerap air bersih dari air tanah yang kotor.

Penapis Ultra Filter ini akan menyingkirkan micro-organisma dan “minute turbidity” dari air tanpa menyingkirkan kandungan mineral di dalam air tersebut.

 Air dikategorikan sebagai “air hidup” dan Nilai PH Air adalah bagus iaitu sedikit beralkali.

Walaubagaimanapun, penapis ini tidak dapat mengasingkan sepenuhnya bakteria, bahan kimia dan logam berat di dalam air tersebut.

 

 

 

 

3. Nano Positive Filter

Nano Positive Filter adalah penemuan teknologi terkini yang dipatenkan oleh Syarikat Cuckoo International Sdn Bhd di mana filter ini dapat merawat dan menyingkirkan 99% bahan kimia,logam berat, bakteria , kuman ,fungal dan dalam masa yang sama mengekalkan kandungan mineral yang baik dalam air tersebut.

Filter elektrik penggumpul cas positif ini akan menyerap semua virus-virus dan bahan toxic yang merbahayakan kesihatan kita.

Hasilnya kita dapat menikmati air yang kaya dengan mineral dengan nilai PH Air yang terbaik iaitu sedikit beralkali serta air yang bebas daripada bakteria dan logam berat.

 

 

MEMPERKENALKAN KEPADA ANDA, BARISAN PRODUK

PENAPIS AIR CUCKOO 

 

Untuk maklumat lebih terperinci mengenai spesifikasi dan harga KLIK LINK Di Bawah

 

 

10 Sebab Penapis Air Cuckoo 

6 tahap PENAPISAN. 
6-tahap penapisan dengan 4 penapis yang menghasilkan air bersih, bebas bendasing dan kaya MINERAL yang mengikut piawaian WHO. 

NATURAL FILTER yang diPATENkan.
 Penapis air “Natural” telah dipatenkan, inilah penapis yang menghasilkan AIR SIHAT yang memberi kesan kesihatan hampir sama dengan air semulajadi – Air Alkali ringan yang kaya dengan MINERAL. 

Penapis NANO-POSITIVE.
Penapis Nano-Positive menapis unsur membahaya, LOGAM BERAT dan 99.99% virus dan bakteria dari air sambil mengekalkan kandungan mineral yang baik. 

Tangki Air Keluli Tahan Karat (stainless steel).
Semua penulen Air Cuckoo menggunakan keluli tahan karat berketumpatan tinggi untuk mencegah kesan kimia plastik pada suhu tinggi, menghapus pembentukan ‘fur’ dan memastikan situasi bersih setiap masa. 

Servis NATURAL CARE.
Cuckoo adalah jenama penulen air PERTAMA di Malaysia yang memperkenalkan perkhidmatan ‘STEAM-STERILIZATION’ atau penghapusan kuman menggunakan wap.

  PENUKARAN PENAPIS pada setiap Servis Natural Care. Servis Cuckoo’s Natural Care dibuat oleh professional terlatih – Doktor Natural akan menemui pelanggan setiap 4 bulan. Penukaran penapis akan dibuat pada setiap servis. Penukaran filter paling cepat adalah 4 bulan. 

Tiada AIR BUANGAN ketika proses Penapisan. 

Produk Cuckoo masih EFEKTIF walau di kawasan tekanan RENDAH.

  ‘PAIP’ boleh buka untuk memudahkan penyucian.iada AIR BUANGAN ketika proses Penapisan. 

Cuckoo menghidangkan AIR yang SIHAT & BERSIH.

 

 

 

 

Natural Care Service (NCS)

Cuckoo juga menyediakan perkhidmatan penukaran penapis berkala, waranti alat ganti elektronik dan mekanikal dan lain-lain. Pakej ini dinamakan Pakej Natural Care Service (NCS).

1. Alat ganti penapis baru (4 bulan sekali, 6 filter setahun)

2. Alat ganti lain (elektronik dan mekanikal)

3. Khidmat steril (nyah kuman) 3x setahun untuk produk, sinki & papan  pemotong

4. Pemasangan semula (berpindah)

5. Penukaran penapis dan servis berjadual yang dikelola oleh Doktor Cuckoo (pelanggan akan diingatkan tentang servis).

 

 

 

 

 

“KENAPA PERLU PASANG PENAPIS AIR CUCKOO DAN BUKAN YANG LAIN?”

Cuckoo menggunakan technology Nano Positive filter yang menghasilkan air bermineral dan bebas dari heavy metal. CUCKOO water purifier juga menghasilkan air beralkali.

 

 

 

In summary,

CUCKOO MILD ALKALINE WATER PURIFIER MENGHASILKAN AIR 

 Bersifat alkali dengan average 7.5 pH

 Kaya dengan mineral

 Bebas bakteria

 Bebas dari logam merbahaya

Bukan semua penapis air mampu asingkan logam berat tau. Kebanyakkan penapis air dipasaran tak mampu asingkan logam berat ni.

 

 

 

 

APA ITU LOGAM BERAT? 

Logam berat tu macam merkuri, plumbum, cadmium, kromium dan mcm2 lg logam berat yg ada dlm air kita yang semestinya merbahaya pada badan. Salah satu penyebab kanser. (Semoga kita semua dijauhkan dr sebarang penyakit).

 

APAKAH FAEDAH AIR BERALKALI,BERMINERAL DAN BEBAS DARI LOGAM BERAT KEPADA BADAN? 

1.Membantu meneutralkan kadar asid berlebihan di dalam

badan dan mengurangkan asid refluks

2.Mempunyai kebaikan antioksidan dengan membantu

menyingkirkan sisa toksin dari badan dengan berkesan

3.  Membantu proses detox oleh badan

4. Meningkatkan kadar kesihatan tulang

5. Baik untuk kesihatan jantung

6.Mengurangkan risiko kanser.

7.Logam berat dalam air merupakan salah satu penyumbang kepada kanser.

 

 

 

 

 

Fungsi 4 mineral yang terdapat dalam air yg ditapis oleh penapis air Cuckoo ialah:  

 Magnesium 

Menukar gula kepada tenaga 

 Kalsium 

Penting untuk pertumbuhan tulang 

 Potassium 

Untuk memastikan fungsi sel berjalan lancar 

 Sodium 

Memastikan badan berfungsi dgn optima

 

 

Jika lihat carta di atas, adakah anda masih minum air RO yang berasidic?

jika ya..

Masih belum terlambat untuk beralih kepada air yang lebih sihat dan beralkali..

Bagi yang belum tahu apa kemudaratan Asidic

Asidic adalah punca penyakit kanser yang sering kita khuatir terjadi pada keluarga kita

Justeru, dengan mengambil berat kepada tiga faktor ini, insya-Allah kanser dapat dielakkan.

Makanan mengandungi pH alkali dapat mengelakkan serangan kanser, malah mampu membantu menyembuhkan seseorang yang menghidap kanser. Malangnya, kebanyakan rakyat Malaysia, gemar memilih diet dengan pH berasid.

Bagaimana diet beralkali pengaruhi sel kanser?

Kajian makmal membuktikan, sel kanser dalam tabung uji lebih cepat membiak dalam persekitaran berasid.

Apabila tahap asid dikurangkan maka didapati ketumbuhan kanser lebih lambat.

Dengan memilih diet yang menjadikan pH di dalam tubuh seseorang lebih berakali, maka potensi untuk kanser tumbuh dan membiak adalah berkurang.

 Makanan berakali tinggi menghasilkan persekitaran sukar untuk kanser membiak dan merebak.

 

 

 

 

Penapis air yang baik hanya berbaloi kalau penukaran filter diberikan ikut jadual dan after sale servis pon best . Betul tak?

Ramai yang kecewa dengan penapis air mereka sebelum ini. Kenapa? Sebab tiada penukaran filter dan after sale servis yang disediakan oleh pihak syarikat

INI TIDAK AKAN BERLAKU DENGAN CUCKOO!

Bagi memastikan kualiti air dipelihara dgn baik, Cuckoo memastikan penukaran filter dan servis dilakukan mengikut jadual yang ditetapkan oleh Natural Care Service Centre CUCKOO

 

 

 

 

 

Filter ditukar setiap 4 bulan sekali

 Filter tidak di recycle. Semua filter yg telah digunakan akan diganti dengan filter yang baru

Penukaran filter oleh Cuckoo adalah antara yg terkerap dipasaran atau paling cepat dan terbanyak di dalam pasaran

 Servis Cuckoo mempunyai 15 check point yang perlu dipatuhi untuk memastikan air anda mengikut piawaian Beyond Standard.

 

 

 SISTEM PENAPISAN CUCKOO MEMPUNYAI 4 PENAPIS DAN 6 PERINGKAT PENAPISAN.

MENGHASILKAN NATURAL WATER DAN BERALKALI RENDAH YANG SANGAT OPTIMUM UNTUK DARAH  MANUSIA

MENGGUNAKAN STANLESS STEEL WATER TANK YANG BERSIH & SANITARY TANPA KUMAN

KENAPA STANLESS STEEL?

IA MENJADIKAN AIR LEBIH SEJUK DAN LEBIH PANAS

 

 

 

 

 JADUAL PENUKARAN FILTER PERCUMA SEHINGGA 5  TAHUN

SENDIMENT FILTER : SETIAP 4 BULAN 

PRE CARBON FILTER : SETIAP 8 BULAN 

NATURAL FILTER : SETIAP 12 BULAN 

NANO POSITIVE FILTER : SETIAP 12 BULAN

 

 

 

 

 

SENDIMENT FILTER 1st (Menapis karat, deposit, zarah dan selainya)

PRE CARBON FILTER 2nd (Menyerap keseluruhan bau, bahan organik dan sebagainya)

NATURAL FILTER 3rd -5th (Penapisan berganda dan menghasilkan mineral yang baik, alkali ringan dihasilkan untuk keperluan tubuh yang sihat, menghasilkan lebih hydrogen untuk melindungi dari ROS)

NANO-POSITIVE FILTER 6th (Teknologi ini dapat meningkatkan kadar aliran dan prestasi penapisan. 99% memerangkap kuman dan menghapuskan sendimen berbahaya terutama logam berat, bacteria, rumpai, kulat dan sebagainya. Dan mampu mengasingkan mineral bagus)

 

   

 

 

  

 

 

Cuckoo menggunakan technology Nano Positive filter menghasilkan air bermineral dan bebas dari heavy metal. CUCKOO water purifier juga menghasilkan air beralkali

100% Fully made in Korea dan mendapat pengiktirafan Halal Jakim

  

Kenapa Perlu Pilih Penapis Air Cuckoo? 

Soalan ini ringkas. Tapi perlu kepada penerangan yang details. Jangan risau, kami dah ringkaskan (tapi panjang juga) supaya anda mudah faham.

3 Sebab Kenapa Perlu Pilih Penapis Air Cuckoo  Kalau nak beli sesuatu, ini ada beberapa perkara penting yang kita akan ambil fikir. 

1. Harga

2. Kualiti

3. Safety 

 Dengan produk cuckoo, anda akan dapat the best daripada ketiga-tiga perkara di atas. 

1. Harga  Despite the latest technology offered, CUCKOO tawarkan harga antara yang termurah di pasaran. 

2. Kualiti  Kualiti air yang dihasilkan oleh mesin air cuckoo adalah selaras dengan kualiti WHO. Kita menghasilkan air mineral beralkali ringan yang BEBAS heavy metal. 

3. Safety  Banyak jenama penapis air yang claim menghasilkan air mineral dan air alkali, TETAPI TAK MENJAMIN BEBAS HEAVY METAL.    

 Sistem Penapis Yang Komprehensif dan Efektif  Amat jarang untuk menjumpai penapis air yang mempunyai sistem penapisan yang lengkap dan berkesan.

Bagi Penapis Air Cuckoo, ia mempunyai 6 langkah penapisan air iaitu dipanggil The Perfect 6 Step Filtration With Natural Mineral 

Langkah 1: Sediment Filter.

Langkah pertama ini berfungsi untuk tapis segala keladak dan kotoran. Ini biasa berlaku apabila mahu membuka paip air, yang keluarnya air yang berwarna oren pekat.  Malah yang paling teruk, terdapat ketulan kecil pasir dan serpihan besi karat. Tentu kecewa bila nak buat susu untuk bayi. Nak basuh kereta pun tak jadi, apatah lagi untuk dibuat minum. 

Langkah 2: Pre-Carbon Filter:

Langkah kedua ialah membuang bau yang tidak enak pada air. Geli tekak bila nak telan air berbau busuk, hanyir walaupun untuk dibancuh dengan serbuk kopi dan teh. Ini bermaksud air tersebut telah tercemar. Langkah ini mempunyai fungsi Primary absorption removes odors, organic substance etc 

Langkah 3 – 5: Natural Filter.

Secondary Absorption and Mineral Eruption. Mild alkaline water (average 7.5pH) to promote healthy body pH balance. Abundant hydrogen to protect against ROS 

Langkah 6: Nano Positive Filter.

Langkah ini sangat penting. Bukan semua jenis penapis mampu tapis ‘benda halus’. Hanya sebahagian sahaja boleh lakukan. Benda besar kita boleh nampak seperti ketulan pasir, serpihan besi karat.

Tapi bagaimana dengan ‘benda halus’? ‘Benda halus’ yang dimaksudkan ialah seperti bakteria, germs, algae, fungi, logam berat dan sebagaimana. Ia bukan sahaja menjejaskan kesihatan, malah boleh membawa kepada kematian jika terlalu teruk. Disinfect & eliminates harmful ingredients (bacteria, germs, algae, fungi, heavy metals etc) while passing minerals) 

1. Harga Mampu Milik, Menang Harga  Badan kita perlukan 8 gelas air sehari atau bersamaan 2.5 liter sehari. Harga air mineral satu botol 1.5 liter ialah RM 2.00. Ini bermakna kita perlukan 1 botol setengah air sehari. Iaitu dengan anggaran kita perlu belanjakan RM 3.00 sehari untuk air sahaja dan RM 90.00 sebulan.  Tunggu!

Itu baru sahaja untuk anda seorang. Jika bujang, mungkin tak rugi.

Kalau telah beristeri? Ada anak? Isteri mengandung? Untuk susu anak? Macam mana? Relevan ke anda beli air mineral setiap hari di kedai runcit atau pasaraya?

Dengan harga serendah RM 60.00 sebulan anda terus dapat menikmati kelebihan Penapis Air Cuckoo, untuk jenis basic. Terpulang kepada keperluan anda.

Tak pe. Saya boleh refill air di Vending Machine je. Murah. Banyak pula tu. Satu tong 5 liter baru 80 sen.

Pukul 2 pagi pun boleh isi air, 24 jam buka.  Tapi ingat isu tak bersih dari Vending Machine telah dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

3. Servis Yang Mengagumkan  Staf yang akan kendalikan servis adalah terlatih. Bukan sahaja dari sudut teknikal malah dari sudut komunikasi dan cara interaksi dengan customer juga dilatih supaya orang selesa.  Bila anda beli mana-mana model penapis air cuckoo, anda akan dihubungi oleh staf servis untuk khidmat servis. Jadual servis akan diberikan untuk penukaran penapis. Berikut adalah proses-proses semasa servis

 

 

 

 




  

JOM Lihat VIDEO ini untuk mengetahui lebih lanjut kenapa Anda harus PILIH CUCKOO .

Dengan hanya menonton 2 VIDEO ini sahaja akan menyebabkan Anda JIMAT sehingga ribuan ringgit dan juga menjadi salah satu dari Pengguna yang BERTUAH di Malaysia kerana Memilih CUCKOO sebagai Jenama Kepercayaan Anda sekeluarga

 

 

 

*Pakej BELIAN TUNAI @ SEWA-BELI*

 Mana yang lebih Sesuai Buat ANDA?

 

 

 

 

 

 

 

Pakej BELIAN TUNAI (GOOOD DEAL)

✅ PERCUMA Pemasangan & Penghantaran Seluruh Malaysia 

✅ PERCUMA 2 TAHUN Warranti Penuh untuk Barang Ganti Elektronik & Penapis

✅ PERCUMA 2 TAHUN Penukaran Penapis Secara Berkala Setiap 4 Bulan ( Setahun 6 kali Penukaran)

✅ PERCUMA 2 TAHUN Penyelenggaraan & Pencucian Penapis setiap 4 Bulan ( Setahun 3 kali)

✅ PERCUMA PEMASANGAN Semula dalam Jangka Masa 1 Tahun

✳️Untuk Warranti & Khidmat Servis Penukaran & Penyelenggaraan Penapis pada Tahun ke3 dan seterusnya, Anda boleh menikmati Melalui Pakej Natural Care Services dari sekitar Harga RM300-RM500 Setahun  

 

 

PEMBELIAN SEWA-BELI

✅  PERCUMA Pemasangan & Penghantaran Seluruh Malaysia

✅  PERCUMA 5 TAHUN Warranti Penuh untuk Barang Ganti Elektronik & Penapis

✅  PERCUMA 5 TAHUN Penukaran Penapis Secara Berkala Setiap 4 Bulan ( Setahun 6 kali Penukaran)

✅  PERCUMA 5 TAHUN Penyelenggaraan & Pencucian Penapis setiap 4 Bulan ( Setahun 3 kali)

✅  PERCUMA PEMASANGAN Semula dalam Jangka Masa 5 Tahun

✳️  Minimum Kontrak Sewa Beli 36 Bulan

✳️  NIKMATI DISKAUN Sewa Bulanan sekitar 10% untuk Bayaran SEWA pada Bulan ke 37-60 ( Tahun ke 4-5)

✳️  HAK MILIK Selepas Bulan Ke-60 Penyewaan Produk Untuk Warranti & Khidmat Servis Penukaran & Penyelenggaraan Penapis pada Tahun ke 6 dan seterusnya, Anda boleh menikmati Melalui Pakej Natural Care Services dari sekitar Harga RM300-RM500 Setahun

 

 

 

*Pakej Sewa Normal* 

1.Warranti untuk 5 Tahun 

2.Penukaran Penapis Untuk  5 Tahun setiap 4 bulan sekali sebanyak 6 tabung penapis dalam setahun 

3.Servis Cuci Produk Setiap 4 bulan sehingga 5 tahun 

4.Minimum Kontrak 3 Tahun  5.Sewa pada Tahun ke 4 dan ke 5 berkurangan sekitar 10% 

6.Jadi Hak Milik Selepas 5 Tahun 

 

 


*Pakej Goood Plan* Untuk Produk King Top, İris Top dan C Model Sahaja

 Bayar Berapa Yang Anda Mampu,dan Jadikan Hak Milik Selama Mana Yang Anda Mahu  

 

 

 

 

1.Bermula dari Kontrak seminima 18 bulan dan semaksima 84 bulan 

2.Bayaran dari serendah RM60 sehingga RM200 sebulan 

3.Full Warranti untuk Produk 

4.Percuma Penukaran Penapis setiap 4 bulan sekali sebanyak 6 tabung penapis dalam setahun sepanjang Kontrak 

5.Percuma Servis Cuci Produk  Setiap 4 Bulan 

6.Jadi Hak Milik selepas  tempoh kontrak, sama ada 18 bulan atau sehingga 84 bulan 

7.Tiada Minimum Kontrak

 

 

 

 

 

 

*Proses Order > Pemasangan*

 1. NE (Ejen) key in sales dlm portal. 

2. CUCKOO HQ verify details sama dengan lampiran dokumen. 

3. Sistem generate SMS untuk Confirmation Order kepada Customer dan Customer kena jawab SMS Verification yang dihantar.

4. CUCKOO HQ akan buat pemotongan nilai 1 bulan instalment (ikut produk) untuk *pastikan kad debit/kredit* yang customer bagi tu sah digunakan. 

5. HQ akan call customer untuk set date pemasangan ikut masa customer mengikut pakej yang dipilih

 

Goood Deal™ 2-3 hari

Goood Plan™ 7 hari  **

Normal Plan 5-7 hari

 

 

 

 

 

 

 

 



MODEL MARVEL

 MODEL MARVEL JENIS TABLE TOP

JIMAT DAN RINGKAS ADA 1 SUHU

AIR SUHU BILIKAIR SUHU BILIK JUGA BOLEH DISAMBUNGKAN TERUS KE PAIP SINKI (jika perlu) PERCUMA

SENSOR TOUCH

TANKLESS, Unlimited Water Supply

Light, Slim dan Stylish

JIMAT ELEKTRIK ANGGARAN RM10 SEBULAN

HARGA BELIAN TUNAI : RM2,358.49 (GST included)

FREE 2 TAHUN SERVIS,FILTER DAN WARRANTY (JIMAT RM900)

SEWA BELI SELAMA 5 TAHUN DAN FREE SERVIS ,FILTER DAN WARRANTY 5 TAHUN

 HARGA SEWAAN BULANAN : RM70.75 (0% GST) TAHUN 1-3

HARGA SEWAAN BULANAN : RM70.75 (0% GST) TAHUN 4-5

HARGA MEMBERSHIP SELEPAS 5 TAHUN : RM350.00 SETAHUN

 

 

 

 

  

 

MODEL FUSION TOP JENIS TABLE TOP (Model paling laris)

JIMAT DAN RINGKAS

ADA AIR PANAS DAN AIR SEJUK (ada dua faucet)

AIR SUHU BILIK BOLEH DISAMBUNGKAN TERUS KE PAIP SINKI (jika perlu) PERCUMA

ADA CHILDLOCK UNTUK AIR PANAS

MASIH BOLEH DIGUNAKAN APABILA TIADA ELEKTRIK

JIMAT ELEKTRIK ANGGARAN RM10 SEBULAN

HARGA BELIAN TUNAI : RM3,200 (GST included) 

FREE 2 TAHUN SERVIS, FILTER DAN WARRANTY JIMAT RM848

SEWA BELI SELAMA 5 TAHUN DAN FREE SERVIS, FILTER DAN WARRANTY 5 TAHUN

HARGA SEWAAN BULANAN : RM98.00(0% GST) TAHUN 1-3

HARGA SEWAAN BULANAN : RM80.00 ( 0% GST) TAHUN 4-5

HARGA MEMBERSHIP SELEPAS 5 TAHUN : RM424.00 SETAHUN

 

 

  

 

 MODEL ICON JENIS TABLE TOP (Antara Model yang paling canggih di pasaran)

ADA AIR PANAS AIR SEJUK DAN AIR SUAMADA 5 LEVEL AIR PANAS DAN ADA 5 LEVEL AIR SEJUK

ADA 3 LEVEL AIR SUAM

MENGGUNAKAN AUDIO SUARA

MEMPUNYAI JAM DIGITAL DI PANEL

MENGGUNAKAN SISTEM TOUCH UNTUK PEMILIHAN SUHU AIR

MENGGUNAKAN SISTEM FAUCET UNTUK PENGELUARAN AIR

ADA KELEBIHAN MENCUCI SENDIRI SETIAP 5 HARI SEKALI (Auto sterilization)

ADA AUTO FAUCET STERILIZATION KIT (Untuk cucian faucet)

ADA POWER SAVING ELEKTRIK (Ada energyeye sensor)

ADA CHILDLOCK UNTUK AIR PANAS DAN AIR SEJUK

TIDAK BOLEH DIGUNAKAN APABILA TIADA ELEKTRIK

HARGA BELIAN TUNAI : RM4,200 (0% GST) 

FREE 2 TAHUN SERVIS, FILTER DAN WARRANTY JIMAT RM1,166

SEWA BELI SELAMA 5 TAHUN DAN FREE SERVIS, FILTER DAN WARRANTY 5 TAHUN

HARGA SEWAAN BULANAN : RM113.21 (0% GST) TAHUN 1-3

HARGA SEWAAN BULANAN : RM94.34 (0% GST) TAHUN 4-5

HARGA MEMBERSHIP SELEPAS 5 TAHUN : RM583 SETAHUN

 

 

 

 

 

 

 

MODEL FUSION STAND JENIS BERDIRI

BERKAPASITI BESAR UNTUK AIR PANAS

ADA AIR PANAS DAN AIR SEJUK (ada dua faucet)

AIR SUHU BILIK BOLEH DISAMBUNGKAN TERUS KE PAIP SINKI (jika perlu) PERCUMA

ADA CHILDLOCK UNTUK AIR PANAS

JIMAT ELEKTRIK ANGGARAN RM10 SEBULAN

HARGA BELIAN TUNAI : RM3800 (0% GST) FREE 2 TAHUN SERVIS, FILTER DAN WARRANTY JIMAT RM1,017.60

SEWA BELI SELAMA 5 TAHUN DAN FREE SERVIS, FILTER DAN WARRANTY 5 TAHUN

HARGA SEWAAN BULANAN : RM115.00 (0% GST) TAHUN 1-3

HARGA SEWAAN BULANAN : RM95.00 (0% ) TAHUN 4-5

HARGA MEMBERSHIP SELEPAS 5 TAHUN : RM508.00 SETAHUN 

 

  

 

 

 

MODEL DELUXE JENIS BERDIRI

BERKAPASITI PALING BESAR UNTUK AIR PANAS DAN SEJUKADA AIR PANAS DAN AIR SEJUK (ada dua faucet)

AIR SUHU BILIK BOLEH DISAMBUNGKAN TERUS KE PAIP SINKI (jika perlu) PERCUMA

ADA CHILDLOCK UNTUK AIR PANAS

JIMAT ELEKTRIK ANGGARAN RM10 SEBULAN

HARGA BELIAN TUNAI : RM4,245,28 (GST included) FREE 2 TAHUN SERVIS, FILTER DAN WARRANTY JIMAT RM1,300.00

SEWA BELI SELAMA 5 TAHUN DAN FREE SERVIS, FILTER DAN WARRANTY 5 TAHUN

HARGA SEWAAN BULANAN : RM122.64 (GST included) TAHUN 1-3

HARGA SEWAAN BULANAN : RM103.77 (GST included) TAHUN 4-5

HARGA MEMBERSHIP SELEPAS 5 TAHUN : RM650.00 SETAHUN

 

 

 

 

MODEL PRICE TOP JENIS TABLE TOP (Model paling canggih di pasaran)

Model Penapis Air Pertama di Malaysia berwarna Rose

ADA AIR PANAS AIR SEJUK DAN AIR SUAM

AIR PANAS TANPA LIMIT

5 LEVEL AIR PANAS DAN 5 LEVEL AIR SEJUK

ADA AIR SUAM

MENGGUNAKAN AUDIO SUARA

MEMPUNYAI JAM DIGITAL DI PANEL

MENGGUNAKAN SISTEM TOUCH UNTUK PEMILIHAN SUHU AIR

MENGGUNAKAN SISTEM FAUCET UNTUK PENGELUARAN AIR

ADA KELEBIHAN MENCUCI SENDIRI SETIAP 5 HARI SEKALI (Auto sterilization)

ADA AUTO FAUCET STERILIZATION KIT (Untuk cucian faucet)

ADA POWER SAVING ELEKTRIK (Ada energyeye sensor)

ADA CHILDLOCK UNTUK AIR PANAS DAN AIR SEJUK

TIDAK BOLEH DIGUNAKAN APABILA TIADA ELEKTRIK

HARGA BELIAN TUNAI : RM4,999 (GST included) FREE 2 TAHUN SERVIS, FILTER DAN WARRANTY JIMAT RM1,200

SEWA BELI SELAMA 5 TAHUN DAN FREE SERVIS, FILTER DAN WARRANTY 5 TAHUN

HARGA SEWAAN BULANAN : RM160 (GST included) TAHUN 1-3

HARGA SEWAAN BULANAN : RM140 (GST included) TAHUN 4-5

HARGA MEMBERSHIP SELEPAS 5 TAHUN : RM600 SETAHUN 

 

 



 

 

 

MODEL KING TOP JENIS TABLE TOP

JIMAT DAN RINGKAS ADA 3 LEVEL SUHU

AIR PANAS (1 LITER), AIR SEJUK (1 LITER) AIR SUAM BOLEH LARAS

ADA AIR PANAS DAN AIR SEJUK (ada dua faucet)

AIR SUHU BILIK JUGA BOLEH DISAMBUNGKAN TERUS KE PAIP SINKI (jika perlu) PERCUMA

ADA CHILDLOCK UNTUK AIR PANAS

MASIH BOLEH DIGUNAKAN APABILA TIADA ELEKTRIK

JIMAT ELEKTRIK ANGGARAN RM10 SEBULAN

HARGA BELIAN TUNAI : TIADA BELIAN TUNAI( Hanya Untuk GOOODPLAN)

SEWA BELI SELAMA 18-84 BULAN DAN FREE SERVIS ,FILTER DAN WARRANTY sehingga 7 TAHUN

84 Bulan: RM 56.60 sebulan (TERHAD)

72 Bulan:  RM 66.04 sebulan (TERHAD)

60 Bulan:   RM 75.47 sebulan

48 Bulan:  RM 84.91 sebulan

36 Bulan:  RM 94.34 sebulan

30 Bulan:  RM 103.77 sebulan

24 Bulan:  RM 113.22 sebulan

18 Bulan:  RM 122.64 sebulan

 

 

 

 

 

 

MODEL IRIS TOP JENIS TABLE TOP (Antara Model canggih dan terbaru di pasaran)

ADA AIR PANAS AIR SEJUK DAN AIR SUAM

ADA 5 LEVEL AIR PANAS DAN 

ADA 5 LEVEL AIR SEJUK

ADA 3 LEVEL AIR SUAM

MEMPUNYAI JAM DIGITAL DI PANEL

MENGGUNAKAN SISTEM TOUCH UNTUK PEMILIHAN SUHU AIR

MENGGUNAKAN SISTEM FAUCET UNTUK PENGELUARAN AIR

ADA POWER SAVING ELEKTRIK (Ada energyeye sensor)

ADA CHILDLOCK UNTUK AIR PANAS DAN AIR SEJUK

TIDAK BOLEH DIGUNAKAN APABILA TIADA ELEKTRIK

HARGA BELIAN TUNAI : RM3,999 (GST included) FREE 2 TAHUN SERVIS, FILTER DAN WARRANTY JIMAT RM1,100

SEWA BELI SELAMA 18 BULAN- 60 BULAN  DAN FREE SERVIS, FILTER DAN WARRANTY SEHINGGA 5 TAHUN

HARGA MEMBERSHIP SELEPAS TAMAT PAKEJ SEWA : RM550 SETAHUN

IRIS

 

84 Bulan: RM 70.75 sebulan

72 Bulan: RM 80.19 sebulan

 60 Bulan:   RM 94.34 sebulan

48 Bulan:  RM 84.91 sebulan

 36 Bulan:  RM 94.34 sebulan

 30 Bulan:  RM 103.77 sebulan

 24 Bulan:  RM 122.64 sebulan

 18 Bulan:  RM 132.08 sebulan

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Bagi Anda yang Berminat Untuk Menyertai Kami bersama Syarikat Penapis Air No.1 Di Malaysia dan Membina Kerjaya di Platform CUCKOO MALAYSIA

Boleh KLIK REGISTER NOW

Untuk INFO LANJUT  KERJAYA Bersama Usahawan CUCKOO 

 

 




Ejen Jualan Anda



Username : 59715
Name : Niez Mohd Ali
Phone : 0192622524
Email : niezmohdali69@yahoo.com



Login Ajen


Username :
Password :
Lupa password



Bantuan Online


Call/WhatsApp Admin :
011-10296946
email :
admin@usahawancuckoo.net



Statstik Web


Jumlah Ahli : 147
Ahli VIP : 125
Pelawat Online : 6
Jumlah Lawatan : 21555



Berita Terkini



Ahli Terbaru

Noor rosina binti noraini :: Selangor :: 2018-12-07

Nor Azwa binti Abdul Wahab :: Serendah :: 2018-12-05

Tania Tan :: Selangor :: 2018-11-26

Nor Azlin Binti Ahmad :: SEREMBAN :: 2018-11-26

Mashita Binti Noordin :: Alor Gajah, Melaka :: 2018-11-25

Lukmanul Hakim Bin Mat Yusof :: Kelantan :: 2018-11-24

Zulkefli Bin Mhd Zakaria :: Cheras :: 2018-11-24

Nur Izzah Binti Khalil :: Kuala Lumpur :: 2018-11-24

Mohd Zulkanain Bin Yaacob :: Terengganu :: 2018-11-24

NORLINA JANI :: PANDAN INDAH :: 2018-11-24

Abdul Rani Bin Bajuri :: Shah alam :: 2018-11-24

Fazlinda marsikin :: Segamat :: 2018-11-24

Suriah Ahmad :: BANTING :: 2018-11-24

Tuan Mohamad Irfan Bin Tuan Noraidi :: Selangor :: 2018-09-23

SYED FARIDZMAN IZWANIZAM BIN SYED AMMAN :: SEREMBAN :: 2018-09-04

NORLIWATI MOHD YUSOF :: Pulau Pinang :: 2018-08-13

Nurliana binti hassim :: Ampang :: 2018-07-27

Siti Hajar Binti Mohd Yunus :: CHERAS :: 2018-07-27

Azmi Shaiful :: Kuala Lumpur :: 2018-07-27

Rahimi Hazwan :: Petaling Jaya :: 2018-07-27

Hasmadi bin bidin :: Rawang :: 2018-07-27

ANIS FATIHA BINTI AHMAD SAHIMI :: PERAK :: 2018-07-27

Azlan Ismail :: Selangor :: 2018-07-27

MUHAMMAD KHAIRI BIN ABDUL RASHID :: NEGERI SEMBILAN :: 2018-07-27

NORAKLA BIN SHAFIE :: Selangor :: 2018-07-27

Nasrulhakim Abdul Nasir :: Jenjarom :: 2018-07-27

MOHD REZUAN BIN ISMAIL :: SELANGOR :: 2018-07-20

Mohd helmizam bin mohd amin :: Petaling jaya :: 2018-07-19

AZMAN BIN HUSIN :: ALOR SETAR :: 2018-07-04

Shairul anuar bin mohamad azland :: Selangor :: 2018-06-25

Azfi Askar Bin Mohd Asrul :: sabah :: 2018-06-25

NULHAYATI BINTI ABDUL RAHMAN :: Lahad datu :: 2018-06-25

MUHAMMAD MAHIR MUSTOHA :: melaka :: 2018-06-25

Wan hazanie bin wan ali :: Kelantan :: 2018-06-24

Shahrul ikhwan bin nawidin :: Malaysia :: 2018-06-24

Faridah bt yaakub :: Selangor :: 2018-06-22

Mohamad izwan bin zulkifli :: Selangor :: 2018-06-22

Rohani Bt Isahak :: Batu caves :: 2018-06-22

Suzanna Binti Abdul Ghaffar :: Perak :: 2018-06-22

Khairul Azmi bin Razali :: SELANGOR :: 2018-06-22

SAIYID JALALUDDIN BIN SAIYID SHAIFUDDIN :: Selangor :: 2018-06-22

MOHAMAD TARMIZI BIN ISHAK :: Kedah :: 2018-06-20

Mahyudin bin mastugi :: klang :: 2018-05-20

farijal hamdi :: johor :: 2018-05-18

Noribin bt Eyasa :: Sabah :: 2018-05-07

akmal :: klang :: 2018-04-29

SITI ZALEHA BINTI ABDULLAH :: KUALA LUMPUR :: 2018-04-26

Muhammad hanif bin azlan :: Sungai pelek :: 2018-04-23

Wan suriati bt wan mohd :: Kuala terengganu :: 2018-04-22

Khairunnisa Aziz :: Selangor :: 2018-04-22



Wakil Kawasan


Stokis di perlukan SEGERA



Noor Shuhaidah
Ampang NOORSHUHAIDAH@GMAIL.COM 0123494925


Sheikh Abdul Muttalib
Bangi SHABLY77@GMAIL.COM 0122545386


Stokis di perlukan SEGERA



Stokis di perlukan SEGERA



Stokis di perlukan SEGERA



Stokis di perlukan SEGERA



Stokis di perlukan SEGERA



Stokis di perlukan SEGERA



Stokis di perlukan SEGERA



Stokis di perlukan SEGERA



Mohamad Norhafiza
Cheras MOHAMADNORHAFIZA@GMAIL.COM 0132120223


Daud Mohamad
Wangsa Maju AMRJEMI1608@GMAIL.COM 0129760024


Siti Mahini
Pasir Mas CTMAHINI@YAHOO.COM 0132931611



PERHATIAN : Ini adalah laman web peribadi untuk tujuan promosi bagi pemilik web dan kumpulan tajaannya. Web ini bukan web rasmi bagi syarikat yang menjalankan perniagaan ini. Segala potensi pendapatan yang dinyatakan adalah simulasi dan bergantung kepada usaha individu yang terlibat untuk mencapai sasaran pendapatan yang dicadangkan.

© Copyright 2017 UsahawanCuckoo.net

Ref : 59715